נישואים אזרחיים עם בן או בת זוג / זרה (האמור כתוב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד)
במאמר זה אנסה להבהיר את הנוגע להסדרת מעמד לבת זוג זרה על בסיס נישואים אזרחיים הנערכים מחוץ לישראל.
ע"פ הדין הישראלי ניתן לבצע נישואים בישראל אך ורק כששני בני הזוג בני אותה הדת ובהתאם לדין הדתי החל על בני הזוג, פועל יוצא הוא שבני זוג שאינם בני אותה הדת אינם יכולים להנשא בישראל ומשכך הם רשאים להינשא בנישואים אזרחיים הנערכים בחו"ל (בהתאם לדין המקומי במדינה בה בחרו להנשא) ונישואים אלה מוכרים על ידי הרשויות בישראל.
חלופה לנישואים האזרחיים היא הסדרת המעמד בישראל לבן הזוג הזר ללא נישואים מכוח הזוגיות והיותם במעמד ידועים בציבור.
ככלל, נישואים אזרחיים יערכו בחו"ל.
כאשר בת הזוג הזרה נמצאת בחו"ל ניתן להנשא בנישואים אזרחיים במדינת המוצא שלה או במדינה שלישית בה מתקיים טקס נישואים אזרחיים כדוגמת קפריסין או גאורגיה וכו' , קפריסין וגאורגיה הם מקום אידאלי לנישואים אזרחיים הן מבחינת מרחק הטיסה והן מאחר וחבילת הנישואים מותאמת לכל פונה בהתאם לתקציבו.
הנישואים מתקיימים בעיריה או בבית המשפט המקומי ולצורך הנישואים מצבם של שני בני הזוג צריך להיות פנוי (גרוש,אלמן,רווק) יש להציג תעודה על מצב אישי של שני בני הזוג, תעודת לידה ודרכון, לשלם אגרה ולהתייצב במועד שיקבע בבית המשפט או אצל רשם הנישואים בעיריה.
יש לקחת בחשבון כי יש צורך לתרגם את המסמכים בתרגום נוטריוני לאנגלית לצורך הגשתם לרשם הנישואים, לאחר הנישואים יש לאמת את תעודת הנישואים בחותמת אפוסטיל ומומלץ לעדכן את השגרירות הרלוונטית בקיום הנישואים או לעדכן את השגרירות הזרה בישראל לאחר קיום הנישואים.
אנו מעניקים סיוע והכוונה בכל הנוגע לנישואים אזרחיים בקפריסין / גאורגיה, השירות כולל סיוע בתיאום חבילת נישואים בקפריסין / גאורגיה באמצעות חברה מנוסה המטפלת בכל הפרוצדורה הנדרשת לרבות איסוף משדה התעופה, ליווי למלון, תרגום ואימות המסמכים ע"י נוטריון, ביצוע החתונה בעיריה והחתמת אפוסטיל על תעודת הנישואין.
הבהרה: ניתן לצאת מישראל ולחזור לישראל עם בת הזוג הזרה רק כאשר היא שוהה בישראל באשרת ב/1 וקיבלה מראש אשרת חוזר אחרת כניסתה לישראל תסורב בנתב"ג.
במידה ובת הזוג זרה שוהה בישראל ללא אשרה, עליכם לקחת בחשבון כי הנישואים יוכלו להתקיים רק במדינת המוצא של בת הזוג הזרה מהסיבה הפשוטה שמדינות אחרות לא מתירות כניסת זר השוהה ללא אשרה במדינה אחרת לארצם ומשכך אינם מעניקות אשרת כניסה לזר לצורך הנישואים כאשר הוא אינו חוקי בישראל.
פתרון למקרה שכזה היא נישואי פארגוואי במעמד צד אחד.
נישואים במעמד צד אחד - פארגוואי
ייחודיות הנישואים האזרחיים בפארגוואי באה לידי ביטוי בכך שניתן להנשא במעמד צד אחד, מאחר והעלויות יקרות יותר (טיסה לאסונסיון, לינה במלון, אגרות הנישואים) פתרון זה מומלץ במקרה בו אחד מבני הזוג אינו יכול לצאת את ישראל לצורך הנישואים, לדוגמא במקרה של זרה השוהה בישראל ללא אשרה ואינה יכולה לצאת מישראל לצורך הנישואים או שהישראלי בעל עיכוב יציאה מישראל, במקרים אלה ניתן לחתום על יפוי כוח מתאים לטובת עו"ד מנוסה בפארגוואי עימו יצרנו קשר, הוא זה המייצג את הצד שאינו יכול לצאת מישראל והנישואים מתבצעים בנוכחות צד אחד בלבד ועורך הדין מטעם הצד השני.
נבהיר כי נישואים אלה מוכרים בישראל לצורך רישום, מעמד וכניסה להליך המדורג על בסיס הנישואים בשונה מנשואי אל סלוואדור שאינם מוכרים לצורך מעמד ברשות האוכלוסין.
הסדרת המעמד מול רשות האוכלוסין לאחר הנישואים
נוהל משרד הפנים הרלוונטי הוא נוהל 5.2.0008 שכותרתו נוהל הטיפול בהסדרת מעמד לזר הנשוי לאזרח ישראלי.
בהתאם לנוהל, לאחר הנישואים, בן הזוג הישראלי חוזר לישראל לבדו ומזמין את בן / בת זוגו הזר/ה הליך זה יכול לקחת תקופת ארוכה ולכן מומלץ להיוועץ בעו"ד טרם תחילת ההליך, אופציה נוספת היא להגיש את המסמכים בנציגות ישראל בעיר בה התבצעו הנישואים ואז להמתין שם לאישור משרד הפנים כאשר לפי העדכון לנוהל מפברואר 2018 תשובה לבקשה שהוגשה בנציגות ישראל בחו"ל תינתן בתוך 90 ימים.
כמובן שאם בת הזוג שהתה בישראל כחוק ניתן לבקש אשרת חוזר ואז כניסת בת הזוג לישראל תתאפשר.
למשרדנו נסיון רב בהסדרת מעמד בנישואים אזרחיים לזוגות מעורבים, ישראלי וזר/ה גם כאשר הזר/ה שוהה בישראל ללא אשרה.
אנו מלווים את בני הזוג לאורך ההליך עד לקבלת אשרת שהיה ועבודה, ניתן לקבל גם שירות של ליווי בכל שנה במהלך ההליך המדורג בהגשת בקשה להארכת האשרה ואף בבקשות לקבלת מעמד קבע וסיום הליך מדורג.
אחרי 4 שנים עם אשרה מסוג א/5 (תושב ארעי) ניתן להגיש בקשה לאזרחות ישראלית.
מידע נוסף ולבחינת עניינכם באופן פרטני פנו למשרדנו בטלפון 09-8901193 או בדוא"ל
Dor@immigrationlaw.co.il