לעורך דין דור פנק נסיון רב במתן שירות משפטי במומחיות ובמקצועיות בלשכות משרד הפנים בכל הארץ צפון, מרכז ודרום. עו"ד דור פנק מתמחה בהגירה לישראל, בענייני אזרחות ישראלית ובעל ניסיון רב בהגשת עררים על החלטות משרד הפנים.
ידיעת הנהלים והדרישות והכרת המערכת מסייעת בקיצור ההליכים ולזירוז מתן מענה של משרד הפנים לבקשה שהוגשה.
הייצוג המשפטי כולל זימון תורים, הכנה לפגישה, בחינת והכנת המסמכים הנדרשים להוכחת כנות הקשר, הסבר על התהליך, ליווי אישי לכל הפגישות במשרד הפנים והסדרת כל סוגי האשרות במשרד הפנים.
הסדרת מעמד לבן זוג זר, אזרחות ישראלית, אשרת שהייה בישראל, אשרת עבודה בישראל,הסדרת מעמד לעובדים זרים, אשרה לעובד זר בתחום הסיעוד, עובדים זרים ואשרות, הסדרת מעמד מטעמים הומניטריים, הסדרת מעמד לעובדת זרה בהריון, הסדרת מעמד להורה קשיש, הסדרת אזרחות ישראלית, הסדרת מעמד לתושבי קבע, הסדרת מעמד לתיירים, בקשה לאשרה למומחה זר, הארכת אשרה למומחה זר, עדכון פרטי מרשם והחתמה על תצהירים למשרד הפנים הם חלק מהשירותים המשפטיים שאנו מעניקים.
להלן חלק מלשכות רשות ההגירה והאוכלוסין (משרד הפנים) בהן ייצגנו במחלקת אשרות בעבר.
תל אביב, חיפה, אילת, אשקלון, אשדוד, באר שבע, חולון, בני ברק, רמת גן, פתח תקווה, כפר סבא, הרצליה, רמלה, ראש העין, ירושלים, נתניה, חדרה, טבריה, עכו, צפת.
הגשת ערר על החלטה של משרד הפנים
במידה וקיבלתם תשובה שלילית ובקשתכם נדחתה, ניתן להגיש ערר פנימי על החלטת משרד הפנים ולא כל החלטה של משרד הפנים היא סופית, לכל אדם יש זכות
לערער על כל החלטה שאינה לשביעות רצונכם, אינה צודקת וניתנה תוך שרירות לב ואטימות.
נוהל משרד הפנים שמספרו 1.6.0001 ושמו " נוהל קליטת בקשות ועררים על החלטות בלשכות רשות האוכלוסין" הידוע בשם "נוהל קבלת בקשות והגשת ערר" הוא הנוהל הקובע כיצד על פקידי משרד הפנים לטפל בבקשות או בעררים המוגשים על החלטת פקיד.
לפי נוהל זה חל
איסור על הפקיד לסרב לקבל בקשה או ערר גם אם ברור לעובד הלשכה כי הבקשה או הערר ידחו.
בהתאם לנוהל, עצם הגשת בקשה/ערר או קביעת תור להגשת בקשה/ערר אינן מונעות הרחקה מישראל או השמה במשמורת אלא אם נקבע אחרת בנוהל ספציפי או שניתנה החלטה שיפוטית המורה על עיכוב ביצוע.
הסמכות לעכב הרחקה מישראל או להורות על הקפאת מצב קיים (ע"י הגשת בקשה לצו ארעי או צו ביניים) שמורה לבית הדין לעררים וניתן להגיש ערר לבית הדין לעררים לאחר מיצוי ההליכים בתוך משרד הפנים במרבית המקרים רק לאחר הגשת ערר פנימי.
ככלל, ערר פנימי יוגש בלא שיהוי בתוך 21 ימים מיום שניתנה ההחלטה וניתן להגיש ערר פנימי פעם אחת בלבד.
בנוהל יש הסבר למי הערר צריך להיות מוגש, כאשר הלוגיקה היא שהערר יוגש לגורם המוסמך שדרגתו גבוהה מנותן ההחלטה, כך לדוגמא על החלטה של רע"נ יוגש ערר פנימי למרכז המחלקה שדרגתו גבוהה יותר,
משכך יש חשיבות לדעת מי הגורם שנתן את ההחלטה בכדי להגיש את הערר הפנימי למקום הנכון.
למשרדנו נסיון רב בהגשת ערעורים על החלטות פקיד שניתנה בלשכה ונסיון בהגשת עררים לבית הדין לעררים על החלטות שהגיעו ממטה משרד הפנים (המחלקה הראשית בירושלים) כמובן שאם הערר הפנימי נדחה,
ניתן לערער החלטת משרד הפנים לבית הדין לעררים בהתאם לנסיבות העניין.
נסיון רב בייצוג בבית הדין לעררים בירושלים, בבית הדין לעררים בתל אביב, בבית הדין לעררים בחיפה ובבית הדין לעררים בבאר שבע.
הסמכות המקומית של בית הדין לעררים נקבעת לפי המקום בו ניתנה ההחלטה עליה מערערים.
נסיון רב
אף בייצוג בבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים כערכאת ערעור על פסקי דין של בית הדין לעררים.
פגישות ייעוץ מתקיימות
במשרד בנתניה או
מחוץ למשרד בהתאם לאזור המגורים בו נדרש השירות והליווי המשפטי.
למידע נוסף ולבחינת עניינכם באופן פרטני פנו למשרדנו בטלפון
09-8901193 או בדוא"ל
Dor@immigrationlaw.co.il