הזמנת תייר לישראל

ראשי >תחומי התמחות>הזמנת תייר לביקור בישראל
מידע אודות הזמנת תייר לישראל 
במידה והמוזמן/הזר ממתגורר במדינה ממנה יש צורך בקבלת אשרת כניסה לישראל על המוזמן (הזר) לפנות בשלב ראשון לנציגות ישראל בארצו (ממנה הוא מבקש לבוא לישראל) למלא טופס בקשה ולהסביר מדוע הוא מבקש לבוא לישראל. 
אם הבקשה מסורבת ע"י נציגות ישראל בחו"ל יקבל הזר מכתב סירוב ובו הוא יתבקש לפנות לישראלי שהזמין אותו על מנת שהישראלי יזמין אותו מישראל דרך מחלקת אשרות במשרד הפנים.  
המלצנו היא לשלוח לזר (המוזמן) מכתב הסבר בעברית שיציג בשגרירות בחו"ל ובו יפורט הקשר של הזר עם המזמין הישראלי, היכן יתארח בביקורו בישראל, כתובת וטלפון של הישראלי, פרטים אודות טיב ההכירות בין הזר לישראלי ותקופת האירוח בישראל.

על מנת להגדיל את סיכויי הכניסה לישראל גם ממדינה שאזרחיה פטורים מאשרת כניסה(לדוגמא: רוסיה, אוקראינה, פיליפינים וכו') מומלץ לצייד כל אורח המגיע לישראל במכתב שכזה, גם אם הוא מגיע ממדינה שאזרחיה פטורים מאשרת כניסה ולתת לאורח את פרטי יצירת הקשר עם המזמין הישראלי.
רשימה מפורטת של המדינות הפטורות מאשרת כניסה וכן טופס בקשה לאשרת כניסה לישראל וכן טפסים שונים ניתן למצוא תחת הקטגוריה טפסים בראש העמוד.

נבקש להדגיש כי בני זוג של אזרחים ישראלים נשואים ושאינם נשואים רשאים להכנס לישראל רק אם הוזמנו מראש ע"י הישראלי, גם אם הם ממדינה הפטורה מאשרת כניסה.

תייר/ת מרוסיה / אוקראינה / פיליפינים פטורים מאשרת כניסה כשמדובר בכניסה לביקור, יחד עם זאת, אם מדובר בתיירת שהיא בת זוג של אזרח ישראלי, בכדי שתוכל להכנס לישראל בבטחה היא חייבת בהזמנה ואשרת כניסה מראש אחרת יש סיכוי גדול כי הכניסה תסורב בנתב"ג.

מומלץ לפנות לייעוץ משפטי טרם הזמנת בת זוג לביקור בישראל !!!

הזמנת תייר/ת מהארץ ע"י ישראלי
טעות נפוצה היא לחשוב כי הזמנה שאינה פורמאלית של חבר/ה או מכר/ה מחו"ל מספיקה לצורך כניסה לישראל (גם ממדינה הפטורה מאשרת כניסה) לכן מומלץ לתת למוזמן את פרטי המזמין הישראלי לצורך בירורים במידת הצורך.
הזמנה מראש נעשית כך:
יש לתאם תור במחלקת אשרות  ועל המזמין הישראלי למלא טופס הזמנה מתאים, לשלם אגרה, לצרף מכתב הסבר על הקשר, העתק דרכונו של הזר וכן תמונות פספורט של הזר.
בטופס יש לציין את פרטי המוזמן ולהסביר מהי מטרת הביקור ומשך ההכירות.
במידה והזר הגיש בקשה לאשרת כניסה לישראל בחו"ל ובקשתו סורבה , יש להציג גם מכתב הסירוב שהאורח קיבל בחו"ל.
למשרד הפנים סמכות להתיר או לשלול כניסת תייר לישראל בהתאם לשיקול דעת הפקיד המטפל, כמובן ששמורה לכל אזרח הזכות לערער על החלטת הפקיד וסיכויי ההצלחה גדולים יותר כאשר הערעור נעשה ע"י עורך דין בעל נסיון.
למשרד הפנים יש סמכות להתנות את הכניסה לישראל בהפקדת ערבות להבטחת יציאה מישראל בסיום הביקור.
לרוב אשרות ביקור ניתנות לחודש ימים וניתן להגיש בקשה להארכה עד שלושה חודשים .
במקרה של קרובי משפחה ניתן להאריך את השהיה ל 6 חודשים ובמקרים מסויימים אף מעבר לכך עד לתקופה מקסימאלית של  27 חודשים.
יש למלא טופס בקשה לאשרת כניסה לישראל. (טופס אש/1)

יובהר כי חל איסור על תייר לעבוד בזמן שהותו כתייר בישראל.

אשרת כניסה חוזרת לישראל / אשרת חוזר / אינטר ויזה
זר השוהה בישראל באשרה מכל סוג (תייר ב/1 הרשאי לעבוד, תייר ב/2 לביקור, א/2 אשרת סטודנט או במעמד תושב ארעי א/5) ומעוניין לצאת מישראל לחו"ל חייב לקבל טרם יציאתו מישראל אשרת חוזר.
אשרה זו מוטבעת בדרכונו ומאפשרת לזר לטוס בבטחה לארצו ולשוב ממנה בתום הביקור.
אשרה זו יכול להיות חד פעמית או אשרה עם כניסות מרובות בשנה בה האשרה בתוקף (ב/1 או א/5) מומלץ לבקש אשרת חוזר / אינטר ויזה עם קבלת האשרה.

אשרת חוזר לעובד זר סיעודי
עובד זר הנמצא בישראל באשרת עבודה ב/1 בענף הסיעוד ומעוניין לצאת מישראל לביקור במדינתו, חייב לקבל אשרה שכזו בדרכונו על מנת שיוכל לשוב לישראל בבטחה.
על מנת לקבל האשרה יש לפנות ללשכה הקרובה למקום מגורי המעסיק, להביא מכתב מהמעסיק הסיעודי על אישורו ליציאה לחופשה, העתק כרטיס טיסה הלוך חזור, טופס בקשה לאשרת כניסה, שתי תמונות פספורט של הזר ותשלום אגרה.  

אנו מעניקים ייצוג במשרד הפנים בהזמנת התייר וכן ייעוץ לפני הזמנת תייר לישראל.

למידע נוסף ולבחינת עניינכם באופן פרטני פנו למשרדנו בטלפון 09-8901193 או בדוא"ל  Dor@immigrationlaw.co.il
 
מידע אודות הזמנת תייר לישראל 
במידה והמוזמן/הזר ממתגורר במדינה ממנה יש צורך בקבלת אשרת כניסה לישראל על המוזמן (הזר) לפנות בשלב ראשון לנציגות ישראל בארצו (ממנה הוא מבקש לבוא לישראל) למלא טופס בקשה ולהסביר מדוע הוא מבקש לבוא לישראל. 
אם הבקשה מסורבת ע"י נציגות ישראל בחו"ל יקבל הזר מכתב סירוב ובו הוא יתבקש לפנות לישראלי שהזמין אותו על מנת שהישראלי יזמין אותו מישראל דרך מחלקת אשרות במשרד הפנים.  
המלצנו היא לשלוח לזר (המוזמן) מכתב הסבר בעברית שיציג בשגרירות בחו"ל ובו יפורט הקשר של הזר עם המזמין הישראלי, היכן יתארח בביקורו בישראל, כתובת וטלפון של הישראלי, פרטים אודות טיב ההכירות בין הזר לישראלי ותקופת האירוח בישראל.

על מנת להגדיל את סיכויי הכניסה לישראל גם ממדינה שאזרחיה פטורים מאשרת כניסה(לדוגמא: רוסיה, אוקראינה, פיליפינים וכו') מומלץ לצייד כל אורח המגיע לישראל במכתב שכזה, גם אם הוא מגיע ממדינה שאזרחיה פטורים מאשרת כניסה ולתת לאורח את פרטי יצירת הקשר עם המזמין הישראלי.
רשימה מפורטת של המדינות הפטורות מאשרת כניסה וכן טופס בקשה לאשרת כניסה לישראל וכן טפסים שונים ניתן למצוא תחת הקטגוריה טפסים בראש העמוד.

נבקש להדגיש כי בני זוג של אזרחים ישראלים נשואים ושאינם נשואים רשאים להכנס לישראל רק אם הוזמנו מראש ע"י הישראלי, גם אם הם ממדינה הפטורה מאשרת כניסה.

תייר/ת מרוסיה / אוקראינה / פיליפינים פטורים מאשרת כניסה כשמדובר בכניסה לביקור, יחד עם זאת, אם מדובר בתיירת שהיא בת זוג של אזרח ישראלי, בכדי שתוכל להכנס לישראל בבטחה היא חייבת בהזמנה ואשרת כניסה מראש אחרת יש סיכוי גדול כי הכניסה תסורב בנתב"ג.

מומלץ לפנות לייעוץ משפטי טרם הזמנת בת זוג לביקור בישראל !!!

הזמנת תייר/ת מהארץ ע"י ישראלי
טעות נפוצה היא לחשוב כי הזמנה שאינה פורמאלית של חבר/ה או מכר/ה מחו"ל מספיקה לצורך כניסה לישראל (גם ממדינה הפטורה מאשרת כניסה) לכן מומלץ לתת למוזמן את פרטי המזמין הישראלי לצורך בירורים במידת הצורך.
הזמנה מראש נעשית כך:
יש לתאם תור במחלקת אשרות  ועל המזמין הישראלי למלא טופס הזמנה מתאים, לשלם אגרה, לצרף מכתב הסבר על הקשר, העתק דרכונו של הזר וכן תמונות פספורט של הזר.
בטופס יש לציין את פרטי המוזמן ולהסביר מהי מטרת הביקור ומשך ההכירות.
במידה והזר הגיש בקשה לאשרת כניסה לישראל בחו"ל ובקשתו סורבה , יש להציג גם מכתב הסירוב שהאורח קיבל בחו"ל.
למשרד הפנים סמכות להתיר או לשלול כניסת תייר לישראל בהתאם לשיקול דעת הפקיד המטפל, כמובן ששמורה לכל אזרח הזכות לערער על החלטת הפקיד וסיכויי ההצלחה גדולים יותר כאשר הערעור נעשה ע"י עורך דין בעל נסיון.
למשרד הפנים יש סמכות להתנות את הכניסה לישראל בהפקדת ערבות להבטחת יציאה מישראל בסיום הביקור.
לרוב אשרות ביקור ניתנות לחודש ימים וניתן להגיש בקשה להארכה עד שלושה חודשים .
במקרה של קרובי משפחה ניתן להאריך את השהיה ל 6 חודשים ובמקרים מסויימים אף מעבר לכך עד לתקופה מקסימאלית של  27 חודשים.
יש למלא טופס בקשה לאשרת כניסה לישראל. (טופס אש/1)

יובהר כי חל איסור על תייר לעבוד בזמן שהותו כתייר בישראל.

אשרת כניסה חוזרת לישראל / אשרת חוזר / אינטר ויזה
זר השוהה בישראל באשרה מכל סוג (תייר ב/1 הרשאי לעבוד, תייר ב/2 לביקור, א/2 אשרת סטודנט או במעמד תושב ארעי א/5) ומעוניין לצאת מישראל לחו"ל חייב לקבל טרם יציאתו מישראל אשרת חוזר.
אשרה זו מוטבעת בדרכונו ומאפשרת לזר לטוס בבטחה לארצו ולשוב ממנה בתום הביקור.
אשרה זו יכול להיות חד פעמית או אשרה עם כניסות מרובות בשנה בה האשרה בתוקף (ב/1 או א/5) מומלץ לבקש אשרת חוזר / אינטר ויזה עם קבלת האשרה.

אשרת חוזר לעובד זר סיעודי
עובד זר הנמצא בישראל באשרת עבודה ב/1 בענף הסיעוד ומעוניין לצאת מישראל לביקור במדינתו, חייב לקבל אשרה שכזו בדרכונו על מנת שיוכל לשוב לישראל בבטחה.
על מנת לקבל האשרה יש לפנות ללשכה הקרובה למקום מגורי המעסיק, להביא מכתב מהמעסיק הסיעודי על אישורו ליציאה לחופשה, העתק כרטיס טיסה הלוך חזור, טופס בקשה לאשרת כניסה, שתי תמונות פספורט של הזר ותשלום אגרה.  

אנו מעניקים ייצוג במשרד הפנים בהזמנת התייר וכן ייעוץ לפני הזמנת תייר לישראל.

למידע נוסף ולבחינת עניינכם באופן פרטני פנו למשרדנו בטלפון 09-8901193 או בדוא"ל  Dor@immigrationlaw.co.il